Close
Aanstormend talent Abdelhak Nouri neemt Nigel de Jong Plein over

AjaxTV ging met Abdelhak “Appie” Nouri naar het pleintje in Geuzenveld waar hij het voetballen leren.

Hij begint zijn verhaal met “We zijn hier op het Nigel de Jong Plein/ A. Nouri Plein, hier is het allemaal begonnen”. Vroeger werd hij in de buurt de Koning van Geuzenveld genoemd.

“Op het pleintje heb ik veel geleerd ja, vooral bikkel zijn.”

Hij vertelt vervolgens hoe hij met zijn broer naar het Nigel de Jong plein ging en daar het voetballen leerde.

A. Nouri Plein

“Het pleintje zelf heet gewoon ‘Nigel de Jong Plein’ en meestal zeggen we gewoon pleintje, maar nu wordt het door heel veel jongens uit de buurt A. Nouri Plein genoemd.”

“Er wordt wel eens aangebeld bij mij thuis en dan maakt m’n moeder open en dan vragen ze of ik thuis ben, dan zegt m’n moeder dat ik even weg ben, of hij komt zo, ‘kunt u dan tegen uw zoon zeggen dat wij bij A. Nouri Plein zijn?’. Dat is ook allemaal nieuw en dan moet m’n moeder ook lachen, het is gewoon grappig”.

Abdelhak vertelt vervolgens dat hij vroeger uren lang op het pleintje was, na het trainen, op vrije dagen, in de vakantie, van 10 uur in de ochtend tot 8 uur ‘s avonds.

Goed gedrag

Abdelhak is ook trots op zijn vrienden.

“Ik heb een paar vrienden met wie ik elke dag ben, op wie ik bouw en zij bouwen op mij. Ze komen naar al mijn wedstrijden, dat vind ik mooi, ze vertonen ook goed gedrag en dat vind ik ook belangrijk. Want als je toch hoort ‘Geuzenveld’, ‘West’, dan krijgen de meeste mensen die van buitenaf komen toch een slecht beeld, en dat snap ik als je kijkt naar wat allemaal op het nieuws komt. Ik vind het toch wel mooi dat mijn jongens, die ik dan niet eens mee neem, maar die zelfstandig komen, goed gedrag tonen en altijd netjes en beleefd zijn tegenover de andere mensen, dat vind ik gewoon mooi. Ik ben trots op hun, zij zijn trots op mij, dus dat is mooi”

Inspiratie voor jongeren

Abdelhak ziet dat hij nu al een inspiratie is voor jongeren.
“Ik zie nu al dat een groot deel van de jongeren tegen mij opkijkt en dat is toch wel nieuw voor mij.”

“Daar ben ik alleen maar trots op en daar is mijn familie ook trots op en daar doe ik het ook voor. Om een voorbeeld voor hun te zijn, zodat zij ook weer wat gaan doen met hun leven, dat ze verstandig zijn.”

De droom

“De droom is 100% zeker, van het pleintje naar de Arena, maar het pleintje laat ik niet achterwege hoor, als ik in de Arena kom, ben ik hier nog steeds, nog steeds met m’n vrienden.”

Bekijk het hele interview op Ajax.nl

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *