Close

A. Nouri Plein van ons allemaal

Het A. Nouri Plein is niet alleen een voetbalveld, maar een ontmoetingsplek. Voor jongeren en buurtbewoners betekent dit plein meer dan voorheen. Het A. Nouri Plein is nu ook een plek waar mensen hun steun betuigen aan de getroffen voetballer en zijn familie.

Op het A. Nouri Plein voetballen niet alleen buurtbewoners, maar jongeren vanuit heel Nederland komen naar het A. Nouri Plein om een balletje te trappen.

Participatie Buurtbewoners

Om het A. Nouri Plein een wezenlijk onderdeel van de buurt te houden vinden we het belangrijk om met buurtbewoners het plein aan te pakken. We hebben naast contact met familie en vrienden van Abdelhak Nouri ook contact met buurtbewoners over de vorderingen van het plein.

Geschiedenis

Voor Abdelhak Nouri op het toneel verscheen was Geuzenvelder Nigel de Jong hét voetbal gezicht van de wijk. In 2005 opende oud-international Nigel de Jong ‘zijn’  Nigel de Jong plein in Geuzenveld, Amsterdam.

In 2018 gaf Nigel de Jong aan zijn plein aan Abdelhak Nouri te willen schenken.

Featured Video

De Koning van Geuzenveld

Abdelhak Nouri geldt al jaren als een veelbelovend talent. Ajax TV ging met 'Appie' naar het pleintje in Geuzenveld waar hij het voetballen leerde.
28.10 2018
Kunstwerk onthuld voor Nouri. Startsein transformatie Nigel de Jong Plein naar A. Nouri Plein

Ter ere van Abdelhak Nouri is een kunstwerk onthuld en het startsein gegeven om het Nigel de Jong plein om te dopen naar A. Nouri Plein.

15.03 2016
Aanstormend talent Abdelhak Nouri neemt Nigel de Jong Plein over
AjaxTV ging met Abdelhak “Appie” Nouri naar het pleintje in Geuzenveld waar hij het voetballen leren. Hij begint zijn verhaal met...
10.07 2005
Opening Nigel de Jong Plein
Nigel de Jong opent op 10 juli 2005 het naar hem genoemde plein in Geuzenveld. Met een grote spuitbus zette Nigel de Jong zijn handtekening op het...